Sundancer 255

Nybåtskänsla med ny motor!

På nobless hittar du motorer från Mercury och Yanmar. Vi hjälper dig genom hela processen med ett motorbyte oavsett om du bara vill köpa motorn och genomföra bytet på egen hand eller om du vill ha hjälp med hela processen. Vi har både servicekit, olja och delar till de flesta Mercury, Mericruiser och Yanmar modellerna i butiken. Vi tar också hand om din gamla motor och ser till att den återvinns korrekt.

Sundancer 255

När är det dags för ett motorbyte?

Gillar du båten men har tröttnat på att det är mer meckande än åkande? Vill familjen inte längre följa med av rädsla för att något ska hända? Det är aldrig roligt med oväntade stopp eller en båt som ligger stilla de där få, härliga sommardagarna.
Med ett motorbyte får du nybåtskänsla och kan stanna på sjön längre. Byt motor och öka värdet och livslängden på din båt.

Ta hand om din nya motor

En motor ska hålla i många år och därför är det viktigt att du servar den regelbundet. De första åren har motorn en garanti som kräver att service ´programmet följs. Där efter behöver service ske så att prestandan upprätthålls över tid.
Det är också viktigt att tänka på att använda bra olja och smörjmedel då båtmotorer ständigt arbetar på högvarv.

UtombordsMotorer från Mercury

Mindre motorer

Vi har motorer för alla typer av båtar. Från de lättaste att sätta på jollen, till långriggade för segelbåt och de med jet funktion för de grunda vikarna. Idag finns det också ett urval av elektriska motorer som kan ersätta flera av de mindre motorerna i jollar eller i större mer lättdrivna båtar.

Vilken storlek?

När du väljer en ny motor utgår du från din båt och vad den är registrerad för. En för tung motor kan medföra risker för båtens konstruktion, speciellt i höga hastigheter eller i hög sjö. Båten och motorn arbetar ständigt i uppförsbacke på höga varv. Vi vet vilka motorer som passar till olika båtar och kan guida dig rätt.

Större motorer

De riktigt stora motorerna har alla olika egenskaper. Ditt val av motor beror på hur du ska använda din båt. Allt från starka bruksmodeller till motorer anpassade för racing. Även här är det viktigt att du väljer en motor som fungerar med båten.

Inombordsmotorer från Mercruiser och Yanmar


Byte av motor, lönar det sig?

Vi byter inombordsmotorer och erbjuder inbyte av din gamla motor efter värdering och funktionstest. Vi offererar motorer från både Mercury/Mericruser och Yanmar. De har lite olika egenskaper. Nya inombordsmotorer är både renare och drar mindre bränsle än gamla.
Priset för arbetet vid ett motorbyte beror framförallt på hur komplicerat det är att få ur den gamla motorn och få in den nya. Generellt är det så att nya motorer är mindre, mer effektiva och mer användarvänliga jämfört med den som plockas ut. Har du en öppen båt där motorrummet är enkelt att komma åt går det fort att få ut motorn. Medan en stängd båt med överbyggnad är mer komplicerad.

Lönar det sig att byta motor då? Både ja och nej. Har du bestämt dig för att behålla din båt och trivs med den blir ett motorbyte något som förhöjer användandet, du får nybåtskänsla. Och i förhållande till vad en ny båt kostar är ett motorbyte jämförelsevis billigt. Att byta motor för att sälja båten är oftast inte en affär som lönar sig, om befintlig motor fungerar hyfsat. Är motorn slut kan det avskräcka nya köpare, i det avseendet kan det krävas en ny motor för att båten ska gå att sälja överhuvudtaget. Meckar du själv och servar båten själv är en ny motor enklare att underhålla men för att få utökade garantier krävs att du servar din motor på en auktoriserad verkstad och får den registrerad korrekt de första åren efter inköp.

Kontakta oss, tillsammans hittar vi din nybåtskänsla.

Rulla till toppen